štvrtok 12. februára 2015

Rasizmus a provokácia.

Pred pár dňami som mala tú česť ísť na nemenované stránky novín a televízie. Čisto aby som vedela čo je nové vo svete. Čo ma ale šokovalo boli komentáre pod článkami. Nechcem konkretizovať presne o koho išlo , išlo o to že autor komentára mal titul a vyjadrovala sa ako ožran v krčme ktorému niekto vykradol  auto.

 Čo je to rasizmus?
Rasizmus je nevedecké učenie o nerovnosti ľudských rás. Nevedecké preto lebo žiadne štúdia nepotvrdila že by jedna rasa bola o niečo menej cenná ako tá druhá. Rovnako ako Hitler nikdy vedecky nepodložil že židia, Rómovia či Slovania sú menejcenní od takzvanej „arískej  rasy.“
A pretože jedno s prepáčením za výraz hovado vedelo ovplyvniť ľudí tak iní umierali a prichádzali o susedov a rodinu.

Slovom sa to vždy začalo :
Ľudia sú veľmi hlúpe tvorí lebo sa nevie poučiť zo svojich chýb. Ale prečo? Máme záznamy s našich chýb. Máme analytikov a možnosti ako tomu zabrániť. To ale ľudí nezmení. I napriek tomu slovo či už božie alebo fyzické dáva motiváciu psychopatom aby boli odporní na niekoho kto nemôže za to že sa narodil do istej skupiny. Tridsiate roky v USA či štyritsiaté v Európe. Nebolo to tak dávno kedy ľudia boli separovaní a niekto útočil. Všetko začalo a skončilo slovom. Nezačínajme ale skôr to ukončime lebo toto nie je cesta. Černosi, cigáni, belosi či indiáni. Žiadne východy ani nevýhody. Jednoduché nie?
Či si belosi zaslúžia trest za to že nejaký ich predkovia zabíjali židov ( čo sú tiež bieli), indiánov či černochov je otázne ale ja si to nemyslím lebo vo vojnách takéhoto rázu umierajú deti a ľudia ktorí s tým nemajú nič spoločné. Je mi s toho smutno.

Ľudia čom zachraňujú situáciu:
 Týto ľudia sú pre mňa naozaj inšpirácia. Bojovali proti rasizmu a ukazovali ľudom že nič nie je beznádejné. Ďakujem im. Niekedy v budúcnosti i darujem článok ale zatiaľ sa na nich ba pozrite a skúste sa zamyslieť ako nám pomohli.  
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02968/Gandhi_2968255b.jpg 

http://images.rapgenius.com/8633974824618ef8adcd402394048e4c.1000x758x1.jpg
http://www.nndb.com/people/265/000023196/angelou3-sized.jpg 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára